söndag 16 februari 2014

Symässa

I helgen har jag varit på min första Symässa och inte var det enbart för syintresserade!
 
99 % av besökarna var kvinnor varav jag och mina fyra väninnor trivdes gott.
Här fanns inspiration, massor av gosiga garner, stickor, fina tyger, söta broderier och massor av pärlor. Alla bar påsar med "godsaker" : Anette klappade tyger som fick följa med hem, Birgitta köpte smycken, Ulla hittade ett fint hand-färgat silkesgarn, Eva botaniserade bland Sätergläntans materialsatser och jag klappade garn .
 
Mina inköp blev Karbonstickor, ett fint regnbågsgarn, små broderier och en vacker kroknål med beskrivning på en sjal med vantar och mössa.
 
Vännen Birgitta köpte förutom smycken också två fina garnnystan och en beskrivning på en sjal som hon vill att jag ska sticka !!
 
Både Riksföreningen för Handvävning och Stickaföreningen hade montrar på mässan och det fanns massor med olika stationer där man kunde lära sig nya roliga hantverk. Jag passade på att titta på när Maria Gustafsson lärde ut hur man stickade Bellismönster i flerfärg.Sen hittade jag massor av fina garner och beskrivningar, tänk så mycket man kan göra av olika garner...
 
En "Zoom Loom " stod på min önskelista men den var redan slut hos Limmo Design som importerar den från USA. Så nu får jag vänta en dryg månad innan jag kan få hem den lilla vävramen, som jag passade på att beställa på mässan.
 
Nu har jag tidsfördriv för hela våren!

3 kommentarer:

 1. Jag var där också. Visst är det en trevlig tillställing!

  SvaraRadera
 2. Oj, så mycket att titta på! Förstår att det var en givande dag, med kassar och hjärna fulla. Det unnar jag dig!
  Kram Monika.

  SvaraRadera
 3. Vad mycket fint du måste sett och vad köpsugen du blivit. Alltid roligt med mässor, men jag får vänta till VÄV 2014.

  SvaraRadera