söndag 6 november 2011

Höst ute och inne.

Jag provar att sticka en sjal i ett härligt garn från Uruguay, när vi åker bil till  närmaste IKEA som ligger 11 mil bort.
Garnet är tjockt och har bara 126meter på 100gr, så naturligtvis blir sjalen (halsduken) för liten. Så garnet som jag bara har 100 gr av får bli något annat....
Kanske en mössa eller pulsvärmare ....

I veckan som gått har jag vävt två  större handukar i bomull 16/2 med
ett inslag av ett bomull-boucle´. Handukarna vävde jag i en vävstuga och inte i mina egna vävstolar, mönstret kommer från Borgsvävgarner. Vi ska kanske sätta upp dem som badlakan oxå för kvaliten är så härlig.
I mina vävstolar har det inte hänt mycke, så kommande vecka måste jag väva ner i två vävstolar, så jag får väva advents o jul dukar.

3 kommentarer:

 1. härligt.
  ska du hinna väva dom julgrejerna till DENNA JULEN???..
  bra jobbat:)
  fina saker gör du!
  hälsningar monika

  SvaraRadera
 2. Härligt att du hinner med att väva hoppas att jag kan komma igång att väva igen, mattväven väntar på mig. Ha det så gott kram Elsy

  SvaraRadera
 3. Vad du hinner med mycket. Just nu känns det som jag vill gå i ide. Har åkt på nån skit i kroppen, vet inte vad, men har rosutslag på benen, som ömmar och är svullna. Fick en stark 10-dagars kur. Hoppas den hjälper. Men har inte tid att vara sjuk nu. Får kämpa på ändå, även om det är bra att vila nu.
  Kramar Birgitta

  SvaraRadera