söndag 13 maj 2012

"Syrenmatta!"

Den nya mattan i vävstolen går i syrenens färger för nu blommar snart den stora syrenhäcken!

 Så här långt har syrenen kommit, än doftar den inte men bara om några dagar så har blommorna slagit ut.
Man kan väl inte annat än må gott när det är VÅR!
Ja förutom kliande ögon och nysningar pga allergi.
 Tack o lov att det finns piller mot allergin.

7 kommentarer:

 1. Ja ni har en fin tid framför er, ni där söderöver! Jag har faktiskt en liten syren på tomten jag med, men den brukar blomma i Juli... Men så är det att bo i andra änden av landet! Det jag gör nu, är att hålla tummarna att det inte ska snöa i morgon när jag ska iväg till jobbet! Och JO,det snöade faktiskt i veckan...

  SvaraRadera
 2. Vilka fantastiskt vackra färger! Det var ju ett namn som var mitt i prick det.

  SvaraRadera
 3. WOW!. Så helt underbar!!!!
  Vet du,när jag gick in på min blogg, och såg att du gjort ett inlägg o bara såg den lilla rutan- tänkte jag:o, en syrenmatta!- o det var det ju verkligen.
  Mycket mycket fin!
  MVG++!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hos dej händer saker både i vävstolen och utomhus. Vad långt syrenerna kommit på ostkusten! Hos oss står det stilla i naturen nu och det ska bli en massa regn i veckan. Mattan är super.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. Så underbara färger i din matta! Färgar du trasor själv, den matchar verkligen syrenen i färg. Ja visst är det som du säger... att skomakarn hade stängt mella Hägg och Syren, kanske något att ta efter och bara njuta av naturen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Irené
   Ja jag färgar in bomullstyger helst gamla lakan till de färger jag vill ha till mina mattor. Jag vill helst ha flera nyanser och plockar in i mattan, jag väver med dubbla trasor.
   Ibland köper jag Ditte tyg på IKEA svart, rött o grönt som jag använder tillsammans med infärgade mattrasor.
   Hur gör du med dina, du färgar väl oxå in ?

   Radera
 6. Hej igen!
  Jo, jag brukar färga mattrasor ibland... men dels tycker jag att textilfärgen har blivit så dyr och sen har jag misslyckats flera gånger. T.e.x. när jag skule färga till grått, jag tyckte att jag följde bruksanvisningen till punkt och pricka men det blev nå'n lustig blågrå färg :-( Ikeas Ditte använder jag mig mycket av, både bra pris och kvalitet. För övrigt så jagar jag lakan på second hand, typ Hela människan och Erikshjälpen och brukar hitta mycket bra till en billig slant!

  SvaraRadera